X

Nyhetslista

Publicerad den 1 juni 2018

Förlängd övergångsperiod för ändrade regler för vedspisar och kaminer

1 juli 2017 infördes ändrade regler vid installationer av bland annat rumsvärmare såsom braskaminer och vedspisar som eldas med pellets och ved. Boverket har nu för avsikt att förlänga övergångsperioden till 1 januari 2019.

Övergångsperioden för när de ändrade reglerna måste tillämpas är i dagsläget den 1 juli 2018, Boverket har nu för avsikt att besluta att förlänga denna till 1 januari 2019. Under övergångsperioden kan tidigare eller ändrade regler tillämpas. Den föreslagna förlängda övergångsperioden förändrar inget övrigt innehåll i de ändrade reglerna.

Reglerna infördes den 1 juli 2017 och övergångsperioden är 1 år. Sedan årsskiftet 2017/2018 har frågan uppmärksammats och Boverket har fått många frågor om reglerna och publicerade under våren förtydligande vägledningar till hur reglerna ska användas i praktiken. För att nu ge kommuner och konsumenter möjlighet att dels ta del av den fördjupade vägledningen, dels till omställning planerar Boverket nu att förlänga övergångsperioden. Beslut om förlängningen planeras att tas den 12 juni 2018.
Betygsätt artikel:
Inga betyg
Kommentarer (0)Antal visningar (663)

Författare:

Kategorier: Nyheter juni 2018, Regeländring

Tags: vedspis , kamin

Skriv ut

Fler länkar

  • BoverketFörlängd övergångsperiod för ändrade regler för vedspisar och kaminer

x
Demo
Se hur vår tjänst Lagpunkten fungerar genom vår snabba och tydliga demo! - klicka här
 
Provabonnemang
Upptäck fördelarna och enkelheten. Testa gratis i 2 veckor – med support under provtiden! - klicka här