X

Nyhetslista

Publicerad den 16 mars 2017

Kemikalieinspektionen godkände 35 nya växtskyddsmedel förra året


Kemikalieinspektionen har fattat 35 beslut om att godkänna nya växtskyddsmedel under förra året. Det är en ökning jämfört med året innan då nio nya växtskyddsmedel godkändes. Statistiken framgår av Kemikalieinspektionens årsredovisning som har överlämnats till regeringen.

Förra året fattade Kemikalieinspektionen sammanlagt 48 beslut i ärenden om nya produktgodkännanden av växtskyddsmedel. 35 av dessa beslut är godkännanden som innebär att nya växtskyddsmedel blivit tillgängliga i Sverige. Av de nya godkända produkterna under förra året är 19 ogräsmedel, åtta medel mot skadedjur, sju medel mot svampangrepp och ett medel för reglering av tillväxt hos äppel- och päronträd.

Under 2016 har Kemikalieinspektionen också fattat 40 beslut om nya produktgodkännanden av biocidprodukter. 22 av dessa beslut var bifall som innebär att nya produkter blivit tillgängliga på den svenska marknaden. Av de nya produkter som godkänts under året är tolv träskyddsmedel och sex insektsmedel. Resterande fyra godkännanden gäller ett medel för att bekämpa möss och råttor, ett medel som är avskräckande för insekter, ett desinfektionsmedel och ett slembekämpningsmedel. I de övriga 18 ärendena i denna kategori har sökanden dragit tillbaka sin ansökan eller så har ärendet avvisats eller avskrivits av andra anledningar.

Betygsätt artikel:
Inga betyg
Kommentarer (0)Antal visningar (921)

Författare:

Kategorier: Nyheter mars 2017

Tags: växtskyddsmedel

Skriv ut

Fler länkar

x
Demo
Se hur vår tjänst Lagpunkten fungerar genom vår snabba och tydliga demo! - klicka här
 
Provabonnemang
Upptäck fördelarna och enkelheten. Testa gratis i 2 veckor – med support under provtiden! - klicka här