X

Nyhetslista

Publicerad den 7 juli 2017

Nu införs sanktionsavgifter för alla maskiner

Alla maskiner som släpps på den svenska marknaden ska åtföljas av en bruksanvisning och en försäkran om att maskinen följer alla europeiska hälso- och säkerhetskrav. En skärpning av reglerna gör att tillverkare som inte uppfyller kraven kan tvingas att betala en sanktionsavgift. De nya reglerna gäller för maskiner som är tillverkade efter den 15 juni 2017.

De ändrade reglerna handlar om att de tillverkare som inte uppfyller kraven för vilken information som ska följa med maskinerna ska betala en sanktionsavgift.

Till alla maskiner som omfattas av maskindirektivet ska det finnas en försäkran om att maskinen följer alla europeiska hälso- och säkerhetskrav. Om det inte finns det kan tillverkaren behöva betala sanktionsavgift. Även kravet på bruksanvisning och kravet på märkning av max-last på lyftande maskiner och maskiner för personlyft omfattas av de nya reglerna.

Reglerna är desamma för tillverkare i alla EU-länder och oseriösa företag som inte uppfyller kraven kan riskerar kännbara sanktionsavgifter. Seriösa företagare ska ha en fördel och därför är det viktigt att genomföra marknadskontroller och att ha effektiva åtgärder för de som inte uppfyller kraven.
Betygsätt artikel:
Inga betyg
Kommentarer (0)Antal visningar (989)

Författare:

Kategorier: Nyheter juli 2017, Regeländring

Tags: maskiner

Skriv ut

Fler länkar

x
Demo
Se hur vår tjänst Lagpunkten fungerar genom vår snabba och tydliga demo! - klicka här
 
Provabonnemang
Upptäck fördelarna och enkelheten. Testa gratis i 2 veckor – med support under provtiden! - klicka här