X

Nyhetslista

Publicerad den 13 december 2018

Reglerna för vedspisar och kaminer skjuts fram

1 juli 2017 infördes ändrade regler vid installationer av bland annat rumsvärmare såsom braskaminer och vedspisar som eldas med pellets och ved. Boverket har nu för avsikt att ytterligare förlänga övergångsperioden till 30 juni 2019.

Övergångsperioden för när de ändrade reglerna måste tillämpas är i dagsläget den 1 januari 2019, Boverket har nu för avsikt att besluta att förlänga denna till 30 juni 2019. Under övergångsperioden kan tidigare eller ändrade regler tillämpas. Den föreslagna förlängda övergångsperioden förändrar inget övrigt innehåll i de ändrade reglerna.

Reglerna infördes den 1 juli 2017 och övergångsperioden har löpt parallellt. Sedan årsskiftet 2017/2018 har frågan uppmärksammats och Boverket har fått många frågor om reglerna. Under våren publicerade Boverket förtydligande vägledningar till hur reglerna ska användas i praktiken. För att ge kommuner och konsumenter möjlighet att ta del av den fördjupade vägledningen och till omställning förlängde Boverket övergångsperioden en gång. Den 19 juni 2018 beslutade riksdagen om ett tillkännagivande till regeringen att de snarast bör se till att kraven för begagnade rumsvärmare som installeras i befintliga bostäder återställs till det som gällde tidigare. Nu planerar Boverket att förlänga övergångsperioden ytterligare en gång i väntan på regeringens hantering av tillkännagivandet. Beslut om förlängningen planeras att tas under december 2018.
Betygsätt artikel:
Inga betyg
Kommentarer (0)Antal visningar (579)

Författare:

Kategorier: Nyheter december 2018

Tags: vedspis , kamin

Skriv ut

Fler länkar

  • BoverketFörlängd övergångsperiod för ändrade regler för vedspisar och kaminer

x
Demo
Se hur vår tjänst Lagpunkten fungerar genom vår snabba och tydliga demo! - klicka här
 
Provabonnemang
Upptäck fördelarna och enkelheten. Testa gratis i 2 veckor – med support under provtiden! - klicka här