X
Nyhetslista

Kemikalieinspektionen planerar för ny vägledning för giftfria och resurseffektiva kretslopp


Kemikalieinspektionen undersöker förutsättningarna för att ta fram en ny vägledning för företag som vill bidra till säker materialåtervinning redan tidigt i tillverkningsprocessen. Det framgår av en sammanställning över pågående samverkansåtgärder inom Miljömålsrådet som presenteras i dag.

Syftet med en vägledning är att underlätta för företagen att ta fram produkter som redan från början är anpassade till giftfria och resurseffektiva kretslopp för att uppmuntra importerande och tillverkande företag att så tidigt som i designfasen planera för säker materialåtervinning eller återanvändning.

Kemikalieinspektionen är drivansvarig myndighet för denna samverkansåtgärd. Arbetet, som inleds med en förstudie, ska genomföras under 2017 och 2018 och sker i samverkan med Naturvårdsverket, Tillväxtverket och länsstyrelserna. Fler aktörer kommer att bjudas in till att medverka: företag, branschorganisationer och det nya kunskapscentrum för substitution som regeringen vill inrätta.

Föregående artikel EU erkänner att fyra ftalater är hormonstörande för människor
Nästa artikel Färgämnen i kosmetika behöver ses över
Skriv ut
1360 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.