X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter maj 2017

Bättre stöd till hushåll att källsortera

Nu lanseras en ny nationell sorteringsguide med svar på hur chipspåsen eller CD-fodralet egentligen ska sorteras. Sajten Sopor.nu vänder sig till hushåll, skolor och alla som vill veta hur man sorterar på rätt sätt, och ger tips på vad man kan göra med användbara saker istället för att slänga dem.

På nya sopor.nu kan hushållen söka på just sitt avfall och med ett knapptryck få svar på hur det ska sorteras. Man får till exempel veta varför vekhållaren på värmeljus ska petas bort och hur spillolja återvinns. Om det är en förpackning tipsas användaren vidare till närmaste återvinningsstation, och grovsopor länkas vidare till kommunen, där det går att hitta närmaste återvinningscentral.

Nya sajten sopor.nu ger även hushållen praktiska tips om hur källsorteringen kan ordnas där hemma. Sajten har också fått draghjälp av några kändisar. Lasse Åberg och Linda Hallberg delar med sig av sina tips på hur du ska kunna bli en supersorterare.
 
Föregående artikel Starkt motstånd mot lagförslag om mikroplaster
Nästa artikel EU sänker gränsvärdena för bly i leksaker
Skriv ut
1296 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.