X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter oktober 2019

Fem nya nätdroger narkotikaklassas

Regeringen narkotikaklassar fem nya nätdroger. Fem substanser som säljs och diskuteras på drogforum på internet ska nu narkotikaklassas. Flera av substanserna har kopplats till dödsfall i Sverige.

Följande fem substanser ska nu klassificeras som narkotika:

• 5-IAI
• N-metyl-2AI
• alfa-POP
• dimetokain
• MDMB-CHMINACA

Samtliga substanser är beslagtagna och identifierade i Sverige. Rättsmedicinalverket har rapporterat brottsfall kopplade till alfa-POP och 5-IAI och dödsfall kopplade till N-metyl-2AI. Giftinformationscentralen har rapporterat om patientfall från sjukhus kopplade till 5-IAI och N-metyl-2AI. Samtliga substanser säljs och diskuteras på drogforum på internet.

Straffskalan för narkotikabrott av normalgraden är fängelse i högst tre år. För synnerligen grovt narkotikabrott är straffskalan fängelse i lägst sex och högst tio år.
Föregående artikel Ökade krav på återvinning från bygg och rivning
Nästa artikel Krav på medicinska kontroller
Skriv ut
986 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.