X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter september 2020

Nya dispenser för desinfektionsmedel

Kemikalieinspektionen har beslutat om ny tidsbegränsad dispens för tillhandahållande och användning av desinfektionsmedel. Myndigheten förlänger också ställningstagandet att acceptera tillverkning och försäljning av desinfektionsmedel utan att leverantörerna finns med på artikel 95-listan i EU:s biocidförordning.

På grund av risk för brist på desinfektionsmedel vid fortsatt smittspridning av coronaviruset bedömer Kemikalieinspektionen att dessa åtgärder bidrar till att tillgången till medlen kan säkras. Detta är viktigt för att vidare motverka spridningen av coronaviruset under pågående pandemi.

Kemikalieinspektionen ger en ny dispens för tillhandahållande och användning av desinfektionsmedel som innehåller följande verksamma ämnen:

• 1-propanol, produkttyperna 1-4.
• 2-propanol, produkttyperna 1-4.
• Aktivt klor genererat från natriumklorid genom elektrolys, produkttyp 1.
• Aktivt klor frisatt från hypoklorsyra, produkttyp 1.
• Väteperoxid, produkttyperna 1-4.
• Aktivt klor frisatt från natriumhypoklorit, produkttyperna 1-4.

Dispensen gäller till och med den 15 mars 2021.
Föregående artikel Elcertifikatssystemet fasas ut
Nästa artikel Nyckelhålet moderniseras
Skriv ut
645 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.