X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter september 2019

Tillåtet med egen förpackning på take away-stället

Vill du köpa take away-mat eller dryck, men inte använda engångsförpackning? Det finns ingen regel som hindrar dig från att ta med en egen förpackning eller mugg. Du kan alltid ställa frågan om det är ok!

Däremot är det restaurang- eller affärsägaren som avgör om du får använda din förpackning vid köpet. Det kan till exempel vara svårt för en butik att tillåta egna matlådor vid en självplocksbuffé där du betalar efter vikt, eftersom din egen låda kanske inte väger lika mycket som de engångsförpackningar affären erbjuder. Men du kan alltid ställa frågan!

Om du använder egen matlåda är det du själv som ansvarar för att den är lämplig och säker att använda som matförpackning.

Eftersom det är upp till den enskilde restaurangägaren/butiksinnehavaren att bestämma om kunderna får använda egen förpackning kan det vara bra om butiken/restaurangen talar om detta, exempelvis på en skylt vid hämtdisken.
Föregående artikel Mer hållbara val med kampanjen Textilsmart
Nästa artikel Undantag i medicinska kontroller
Skriv ut
1065 Betygsätt artikel:
5.0

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.