X
Nyhetslista

Undantag tillåts för användning av skyddsmask 90

Idag har Arbetsmiljöverket beslutat om en ny tillfällig föreskrift som möjliggör att skyddsmask 90 ska kunna användas av vårdpersonalen, polis och räddningstjänst. Undantaget gäller till och med den 31 december 2020.

Arbetsmiljöverkets har i enlighet med EU-kommissionens rekommendation idag fattat beslut om en ny tillfällig föreskrift som möjliggör undantag under vissa förutsättningar för att använda personlig skyddsutrustning som inte är CE-märkt. Undantaget gäller i de fall då det inte finns annan skyddsutrustning att tillgå, men kravet på att utrustningen ska ha en adekvat skyddsnivå för arbetstagarnas hälsa och säkerhet kvarstår.

Detta innebär att man inte längre kommer behöva söka dispens för användande av skyddsmask 90 för den typen av verksamhet som omfattas av undantaget.

Undantaget gäller från och med idag den 18 mars till och med den 31 december.
Föregående artikel Undantag från krav på läkarintyg
Nästa artikel EU projekt gör kemi tillsyn på e-handel
Skriv ut
592 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.