X
Nyhetslista

Övergångsperioden för skärpta utsläppskrav förlängs

Boverket förlänger övergångsperioden för de ändrade reglerna om utsläpp och verkningsgrad för rumsvärmare som till exempel vedspisar som trädde i kraft 1 juli 2017. Övergångsperioden förlängs till 1 januari 2019.

Det innebär att äldre regler i Boverkets byggregler (BBR) äldre regler i BBR om utsläpp och verkningsgrad för rumsvärmare, det vill säga BBR med ändringar t.o.m. BFS 2014:3 (BBR 21), får användas fram till årsskiftet. Övergångstiden förlängs för att ge alla berörda mer tid att anpassa sig till förändringen och ta del av den vägledning och annan information som Boverket har publicerat.

Ändringen av övergångsperioden berör bara byggnader med rumsvärmare. Övergångsperioden för BBR avsnitt 6:7411 om krav på byggnader med fastbränsleeldade pannor berörs inte. Övergångsperioden går ut 1 juli 2018.
Föregående artikel Krav på klimatdeklaration i byggsektorn tidigast 2021
Nästa artikel Boverket förlänger övergångsperioden för energireglerna
Skriv ut
1026 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.