X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter maj 2017

Butiker och restauranger ska informera om plastkassars miljöpåverkan

Nu ska användningen av plastbärkassar minska. Från den 1 juni ska alla som säljer eller ger bort plastkassar informera konsumenterna om hur plastkassar påverkar miljön, fördelarna med färre kassar och hur vi kan minska antalet kassar.

Målet är att minska antalet plastbärkassar till 90 påsar per person år 2019 och till 40 påsar år 2025. Idag använder varje person i EU ungefär 198 plastkassar per person och år.

Naturvårdsverket har tagit fram en vägledning som alla som säljer eller ger bort plastbärkassar kan använda. I vägledningen finns information om hur förordningen ser ut, vilka plastkassar som omfattas, hur informationen kan gå till och en argumentsamling.

I samband med detta utlyser Naturvårdsverket ett bidrag till ideella miljöorganisationer för att genomföra en informationsinsats om plastbärkassars negativa miljöpåverkan.

Alla medlemsstater i EU jobbar just nu med upplysningskampanjer för att minska antalet plastbärkassar.

Föregående artikel Kosmetika till barn brister i märkning och varningstexter
Nästa artikel Ökning av klimatutsläppen i industrin och minskning i transportsektorn
Skriv ut
1491 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.