how to
X
Nyhetslista

Föreskrifterna om högtryckssprutning upphävs

Föreskrifterna om högtryckssprutning, AFS 1994:54 upphävs genom AFS 2017:1. Reglerna slutar gälla den sista juni 2017, eftersom det finns nyare regler som högtrycksutrustningarna omfattas av, främst SAM, systematiskt arbetsmiljöarbete och reglerna om arbetsutrustning, så saknas det motiv att behålla föreskrifterna. Arbetsmiljöverket anser att den befintliga lagstiftningen är tillräcklig.

Föreskrifterna om högtryckssprutning, AFS 1994:54, trädde i kraft 1 juli 1995 och är nationella föreskrifter som reglerar användningen av en specifik typ av arbetsutrustning närmare bestämt stationära, transportabla eller mobila högtrycksutrustningar, som har högre sprutvattentryck än 25 bar. Högtrycksutrustningar har ett brett användningsområde och finns på väldigt många arbetsplatser och i många hem.

Föregående artikel Ändrade regler om tillstånd för särskilt farliga kemiska produkter
Nästa artikel Tillsynsprojekt biocidbehandlade varor
Skriv ut
1600 Betygsätt artikel:
Inga betyg
Hitta nyheter med kategorier

Categories

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.