X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter december 2020

Förslag om lag om klimatdeklaration för byggnader

Den 10 december överlämnade regeringen en lagrådsremiss med förslag på att införa en ny lag om klimatdeklaration för byggnader. Lagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2022.

Regeringen vill minska byggnaders klimatpåverkan i byggskedet när nya byggnader uppförs. Därför har regeringen nu överlämnat förslag om lag om klimatdeklaration för byggnader till lagrådet, som nästa steg i införandet av lagen. Förslaget innehåller också en ändring i plan- och bygglagen. Lagrådet ska granska förslaget och lämna ett yttrande till regeringen. Därefter kan regeringen bereda förslaget ytterligare och förbereda en proposition till riksdagen. Lagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2022. Läs mer om lagrådsremissen i länken under relaterad information.
Föregående artikel Ny föreskrift om besöksförbud på SÄBO
Nästa artikel Nya krav på biomotorbränsle för skattebefrielse
Skriv ut
462 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.