how to
X
Nyhetslista
Anonym
/ Kategorier: Nyheter december 2016

Godkännanden för växtskyddsmedel med glyfosat och talgamin återkallas

Kemikalieinspektionen återkallar godkännandena för elva växtskyddsmedel som innehåller glyfosat och tillsatsämnet talgamin (POEA). Skälet är att EU-kommissionen har beslutat att talgamin inte längre får finnas i växtskyddsmedel med det verksamma ämnet glyfosat.

Den 22 augusti ändrades villkoren inom EU för godkännandet av det verksamma ämnet glyfosat i växtskyddsmedel. Ett av de nya villkoren innebär att talgamin inte längre är tillåtet i växtskyddsmedel med glyfosat. Till följd av EU-kommissionens ändring har Kemikalieinspektionen nu beslutat att återkalla produktgodkännandena för de elva växtskyddsmedel med glyfosat och talgamin som var godkända i Sverige. Återkallandena gäller från den 1 oktober 2016.

Kemikalieinspektionen har erbjudit de berörda företagen en anståndsperiod som innebär att produkten får säljas och användas under en begränsad tid även efter att produkten återkallats.

Föregående artikel Kemikalieinspektionen har godkänt 18 nya växtskyddsmedel
Nästa artikel Dispens för professionell användning av antifoulingprodukter
Skriv ut
1481 Betygsätt artikel:
Inga betyg
Hitta nyheter med kategorier

Categories

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.