X
Nyhetslista

Information till arrangörer av evenemang

Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang för färre än 500 personer. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken att covid-19 sprids.

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens förslag beslutat att allmänna sammankomster med fler än 500 personer inte ska få hållas tills vidare. För arrangörer av evenemang med färre personer än så finns nu information från Folkhälsomyndigheten om hur man kan göra en bra riskbedömning, och hur man kan minska risken för spridning av covid-19 bland dem som deltar i evenemanget.

Följande allmänna åtgärder för att minska smittspridningsrisken bör vidtas:

• Genomför en riskbedömning.
• Ge information i förväg om att personer med symtom på luftvägsinfektion inte ska komma till evenemanget.
• Det behöver finnas goda möjligheter att hålla en bra handhygien, antingen handtvätt med tvål och rinnande vatten eller, om det inte går, tillgång till handsprit. Detta är särskilt viktigt i toalettområden och på matställen.
• Information om allmänna hygienråd, exempelvis affischer.

För kurser, seminarier och andra evenemang för hälso- och sjukvårdssektorn eller andra mycket samhällsviktiga funktioner är det viktigt att vara särskilt försiktig.
Föregående artikel Arbetsgivare kan söka dispens för att få använda skyddsmask 90
Nästa artikel Fördelning av sjukvårdsmaterial till följd av covid-19
Skriv ut
359 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.