X
Nyhetslista

Kemiska produkter ska anmälas till produktregistret

Kemiska produkter ska anmälas till produktregistret. I produktregistret lagrar Kemikalieinspektionen information om kemiska ämnen och produkter som
tillverkas i eller förs in till Sverige och hur de används.

Registret används bland annat till Sveriges officiella kemikaliestatistik, för inspektioner och för att utveckla reglerna och minska riskerna för hälsan och miljön.

Den som tillverkar eller för in anmälningspliktiga kemiska produkter till Sverige ska meddela detta till Kemikalieinspektionen. Om den årliga volymen per produkt är minst 100 kg måste man också registrera produkterna och redovisa kvantiteterna.

Anmälningspliktiga produkter är de vars tullnummer finns i tullnummerlistan, en bilaga till förordningen om kemiska produkter och biotekniska organismer.
Föregående artikel Äldre märkning upphör att gälla
Nästa artikel Ny elsäkerhetsförordning och tre nya föreskrifter
Skriv ut
1597 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.