X
Nyhetslista

Ny webbportal om solel

Energimyndigheten lanserar Solelportalen, en webbplattform med offentlig information och oberoende vägledning om solceller. Samtidigt passar Elsäkerhetsverket på att publicera helt nya informationssidor om installation av solceller.

Under de senaste åren har intresset för solceller ökat markant. Med investeringsstödet och övriga villkor som råder just nu ser vi en situation med goda förutsättningar för den som vill producera sin egen el.

Syftet med Energimyndighetens webbportal Solelportalen är att ge privatpersoner oberoende information om solcellsanläggningar, från planeringsfasen inför en installation till avveckling av en anläggning.

Portalen ska göra det lättare att avgöra om en investering i solceller är ett klokt val för det egna hushållet. Arbetet med att samla informationen till portalen har skett i nära samråd med Elsäkerhetsverket, Boverket, Energimarknadsinspektionen och Skatteverket.

Föregående artikel Mer tillgänglig källsortering nära hemmet
Nästa artikel Halogenlampan - snart ett minne blott
Skriv ut
1089 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.