X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter september 2019

Projekt för en mer hållbar textilkonsumtion

Runt om i landet har kommuner, länsstyrelser och regioner genomfört projekt som klädbytardagar, skaparfestivaler, utställningar, föreläsningar och informationskampanjer för en mer hållbar textilkonsumtion. Nu finns en ny samling exempel som ska inspirera fler till att bidra till arbetet.

Kommuner, regioner och länsstyrelser har en viktig roll i att bidra till en mer hållbar textilkonsumtion. Det kan de göra genom att öka medborgarnas kunskap om textiliers påverkan på miljö och hälsa och inspirera dem till förändrade attityder och beteenden.

Projekt som beskrivs bland exemplen är bland annat:

Helt sjukt - koll på konsumtionen i Falun där man lyfte frågan om överkonsumtion

Våga fråga! i Västerås som fokuserar på konsumentens rätt att få veta vilka kemikalier kläder innehåller.

De goda exempel som lyfts fram är geografiskt spridda i landet och har utförts i varierande storlek – stort som smått och utifrån olika delar i den så kallade textila värdekedjan: från råvara, användning, hur kan göra sig av med textilen till återanvändning/återvinning.
Föregående artikel Tio nya substanser narkotikaklassas
Nästa artikel Två nya godkända biologiska bekämpningsmedel
Skriv ut
826 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.