/ den 17 oktober 2018 / Kategorier: Nyheter oktober 2018 Rapport om hormonstörande ämnen i livsmedel Experter från de nordiska livsmedelsmyndigheterna, industri, branschorganisationer, konsumentorganisationer och forskare från de nordiska länderna har diskuterat hur utfasningen av hormonstörande ämnen inom livsmedelskedjan ska gå till. Diskussionerna har resulterat i en rapport från Nordiska Ministerrådet och en omfattande sammanställning av hormonstörande ämnen i livsmedel och deras verkningsmekanismer.Diskussionerna är en följd av EU-kommissionens arbete med att ta fram vetenskapliga kriterier för hormonstörande ämnen som används i bekämpningsmedel. Samtidigt som det är mycket önskvärt att hormonstörande ämnena tas bort saknas det ibland bra alternativ till de produkter som försvinner.Alla inblandade parter i de nordiska diskussionerna var överens om att det viktiga är att det finns en EU-gemensam lagstiftning baserad på vetenskaplig riskvärdering. Det garanterar att alla inom EU får samma förutsättningar och alla aktörer behandlas lika. Föregående artikel Nya energikrav på servrar och datalagringsprodukter Nästa artikel Ny kontrollwebb för livsmedelsföretag och myndigheter Skriv ut 1092 Betygsätt artikel: Inga betyg Tags: livsmedel hormonstörande Fler länkar LivsmedelsverketRapport om verkningsmekanismer av hormonstörande ämnen i livsmedel