X
Nyhetslista

Förlängd övergångsperiod för ändrade regler för vedspisar och kaminer

1 juli 2017 infördes ändrade regler vid installationer av bland annat rumsvärmare såsom braskaminer och vedspisar som eldas med pellets och ved. Boverket har nu för avsikt att förlänga övergångsperioden till 1 januari 2019.

Övergångsperioden för när de ändrade reglerna måste tillämpas är i dagsläget den 1 juli 2018, Boverket har nu för avsikt att besluta att förlänga denna till 1 januari 2019. Under övergångsperioden kan tidigare eller ändrade regler tillämpas. Den föreslagna förlängda övergångsperioden förändrar inget övrigt innehåll i de ändrade reglerna.

Reglerna infördes den 1 juli 2017 och övergångsperioden är 1 år. Sedan årsskiftet 2017/2018 har frågan uppmärksammats och Boverket har fått många frågor om reglerna och publicerade under våren förtydligande vägledningar till hur reglerna ska användas i praktiken. För att nu ge kommuner och konsumenter möjlighet att dels ta del av den fördjupade vägledningen, dels till omställning planerar Boverket nu att förlänga övergångsperioden. Beslut om förlängningen planeras att tas den 12 juni 2018.
Föregående artikel Flera ändringar i reglerna om kemiska arbetsmiljörisker
Nästa artikel Radonbidrag
Skriv ut
1035 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.