X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter maj 2022

Granskning av katastrofmedicinsk beredskap

IVO har fått regeringens uppdrag att genomföra en tillsyn av sjukvårdens katastrofmedicinska beredskap i alla regioner i Sverige.

Det är mot bakgrund av den säkerhetspolitiska utvecklingen i omvärlden som regeringen ser ett behov av att stärka beredskapsarbetet inom hälso- och sjukvården på både kort och lång sikt.

Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska regionerna planera sin hälso- och sjukvård så att det finns en katastrofmedicinsk beredskap. IVO ska därför identifiera och bedöma vilka behov regionerna har för att stärka den katastrofmedicinska beredskapen i sjukvården.

I tillsynen ska IVO ha en dialog med flera andra berörda myndigheter MSB, Socialstyrelsen och Försvarsmakten. Uppdraget ska redovisas till Socialdepartementet senast den 1 september 2022.
Föregående artikel Ny lag kan skydda unga mot nikotinberoende
Nästa artikel Riktlinjerna för bostadsförsörjning ändras
Skriv ut
287 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.