X
Nyhetslista

Kemikalieinspektionen omprövar godkännanden av växtskyddsmedel med neonikotinoider

EU-kommissionen har den 29 maj 2018 beslutat om ett utökat förbud mot växtskyddsmedel med neonikotinoider. Till följd av beslutet kommer Kemikalieinspektionen att ompröva godkännanden av berörda produkter.

Det utökade förbudet innebär att växtskyddsmedel som innehåller något av de tre ämnena klotianidin, imidakloprid och tiametoxam bara kommer att få användas i permanenta växthus.

Godkännanden för berörda produkter ska enligt EU-kommissionens beslut vara ändrade eller återkallade senast den 19 september, med anstånd som längst till 19 december 2018.

Kemikalieinspektionen kommer därför att ompröva godkännanden och de företag som berörs av beslutet kommer att bli kontaktade. För närvarande finns sju växtskyddsmedel som innehåller imidakloprid och ett växtskyddsmedel med tiametoxam som är godkända i Sverige.
Föregående artikel EU inför krav på information om nanomaterial i Reach-lagstiftningen
Nästa artikel Kemikalieinspektionen föreslår en begränsning för mellankedjiga klorparaffiner i elektronik
Skriv ut
995 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.