X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter september 2022

Nya regler för nationella medicinska informationssystem (NMI)

Nya tydligare regler för nationella medicinska informationssystem (NMI) från den 1 augusti 2022. De nya reglerna innebär bland annat ett tydliggörande av vilka system som ska räknas som NMI och vilka av kraven i det medicintekniska regelverket som ska tillämpas på NMI. Ett exempel på NMI är apotekens system för receptexpediering.

Sedan 2014 har Läkemedelsverket haft regler som har inneburit att NMI ska uppfylla samma krav på säkerhet och prestanda som medicintekniska produkter. NMI är en typ av system som i sin användning ligger medicintekniska produkter nära.

För att följa utvecklingen av regelverket för medicintekniska produkter, som omformats i och med EU‍-‍förordningen MDR, har Läkemedelsverket utvecklat nya föreskrifter för NMI (HSLF‍-‍FS 2022:42). NMI har inte något europeiskt regelverk utan regleras nationellt i Sverige.
Föregående artikel Tuffare krav på marknadsföring och information
Nästa artikel Ändringar av ansvar för kommunalt avfall
Skriv ut
512 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.