X
Nyhetslista
/ Kategorier: Nyheter september 2022

Fler klimatsmarta arbetsmaskiner med Klimatpremien

För att snabba på elektrifieringen av arbetsmaskiner och omställningen till fossilfria arbetsmaskiner har regeringen nu beslutat att Klimatpremien ska omfatta fler maskiner.

− Ska vi klara klimatomställningen måste fler diesel- och bensindrivna arbetsmaskiner drivas med el eller t.ex. biogas. Utsläppen från arbetsmaskiner står idag för cirka sju procent av Sveriges totala utsläpp. Därför ser regeringen nu till att fler arbetsmaskiner än tidigare omfattas av statligt stöd för att köpa fossilfria fordon, säger klimat- och miljöminister Annika Strandhäll.

Regeringens Klimatpremie syftar till att snabba på introduktionen av klimatsmart teknik på marknaden och ska bidra till att minska utsläppen av växthusgaser från tunga transporter och arbetsmaskiner.

Introduktionen av elektriska och fossilfria arbetsmaskiner på marknaden har just kommit i gång och antalet ansökningar har ökat kraftigt under 2022. Nu justeras förordningen om statligt stöd till vissa miljöfordon så att även arbetsmaskiner som inte registrerats i vägtrafikregistret omfattas av stödet. Ändringarna träder i kraft den 11 oktober 2022.
Föregående artikel Nu går det att visselblåsa till IMY
Nästa artikel Nytt regelverk för aktiebolag inom EU
Skriv ut
213 Betygsätt artikel:
Inga betyg

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.