Information om ursprungsland för kött som serveras 27 maj 2021 Författare: Antal visningar: 491 0 Kommentarer Åtta av tio vill veta vilket land köttet kommer ifrån när de äter på restaurang eller i storhushåll. Livsmedelsverket har nu tagit fram ett förslag om att sådan ursprungsinformation ska bli obligatorisk. Läs...
Nu kartläggs de offentliga måltiderna och matsvinnet 27 maj 2021 Författare: Antal visningar: 420 0 Kommentarer Hur ser det ut i de kommunala måltidsverksamheterna? Vilka mål sätter kommunerna för verksamheten? Hur många barn får specialkost och anpassade måltider? Hur mycket mat äts eller slängs? Det vill Livsmedelsverket ta reda på genom en nationell kartläggning. Syftet är göra det möjligt att jämföra, följa upp och driva på utvecklingen av de offentliga måltiderna. Läs...
Nytt mål för ekologiskt i Sverige 16 mars 2017 Författare: Antal visningar: 1465 0 Kommentarer Regeringen har beslutat om ett nytt nationellt mål för ekologiska livsmedel och har presenterat en handlingsplan för att nå målen i livsmedelsstrategin. Läs...
Livsmedelsverket kartlägger tungmetaller i spannmålsprodukter 16 mars 2017 Författare: Antal visningar: 1474 0 Kommentarer Livsmedelsverkets kartläggning av tungmetaller i livsmedel fortsätter. I en pågående undersökning analyseras de livsmedel som bidrar med mest tungmetaller i maten. Det handlar exempelvis om kadmium i pasta, ris och bröd samt potatis och rotfrukter. Läs...