X
Nyhetslista

Information om ursprungsland för kött som serveras

  • 27 maj 2021
  • Författare:
  • Antal visningar: 491
  • 0 Kommentarer
Åtta av tio vill veta vilket land köttet kommer ifrån när de äter på restaurang eller i storhushåll. Livsmedelsverket har nu tagit fram ett förslag om att sådan ursprungsinformation ska bli obligatorisk.

Nu kartläggs de offentliga måltiderna och matsvinnet

  • 27 maj 2021
  • Författare:
  • Antal visningar: 420
  • 0 Kommentarer
Hur ser det ut i de kommunala måltidsverksamheterna? Vilka mål sätter kommunerna för verksamheten? Hur många barn får specialkost och anpassade måltider? Hur mycket mat äts eller slängs? Det vill Livsmedelsverket ta reda på genom en nationell kartläggning. Syftet är göra det möjligt att jämföra, följa upp och driva på utvecklingen av de offentliga måltiderna.

Nytt mål för ekologiskt i Sverige

  • 16 mars 2017
  • Författare:
  • Antal visningar: 1465
  • 0 Kommentarer

Regeringen har beslutat om ett nytt nationellt mål för ekologiska livsmedel och har presenterat en handlingsplan för att nå målen i livsmedelsstrategin.

Livsmedelsverket kartlägger tungmetaller i spannmålsprodukter

  • 16 mars 2017
  • Författare:
  • Antal visningar: 1474
  • 0 Kommentarer
Livsmedelsverkets kartläggning av tungmetaller i livsmedel fortsätter. I en pågående undersökning analyseras de livsmedel som bidrar med mest tungmetaller i maten. Det handlar exempelvis om kadmium i pasta, ris och bröd samt potatis och rotfrukter.
12

Lagpunkten är en webbtjänst för lagbevakning och lagefterlevnad. I Lagpunkten finns alla lagar som är relevanta för ett företag, såväl på svensk nivå som på EU-nivå.

Titta på vår instruktiva film om hur Lagpunkten kan hjälpa dig att snabbt komma igång.

Saknar ett enkel och kraftfullt verktyg för att ha koll på lagkrav och efterlevnad? Testa vår tjänst i två veckor utan kostnad.