X

Nyhetslista

Publicerad den 12 oktober 2017

Myndigheter startar dialog med textilbranschen

I veckan inleder Naturvårdsverket och Kemikalieinspektionen en flerårig satsning för att minska textilkonsumtionens negativa miljöpåverkan. För att använda våra resurser, både vad gäller vatten och textilråvara, på ett smart och effektivt sätt i hela värdekedjan samtidigt som vi minskar användningen av skadliga kemikalier, behöver myndigheter och företag arbeta tillsammans.

Textilbranschen är kemikalieintensiv och det finns få regler på området idag. Kemikalieinspektionen arbetar för att utveckla reglerna och ser också att det finns en stark drivkraft i branschen att arbeta aktivt med kemikaliefrågor.

Den 12 oktober hålls det första dialogmötet med temat ”Verktyg, metoder och goda exempel för hållbar textilproduktion och konsumtion – med fokus på miljö och kemikalier”. På mötet i Stockholm samlas närmare 100 deltagare från bland annat flera stora modekedjor, forskningsinstitut, nio myndigheter och tre departement.

Dialogen kommer att pågå under tre år med två dialogmöten per år. Dialogen kommer att belysa olika teman med koppling till hållbar hantering av textil och sker i samarbete med aktörer inom textilområdet, såsom myndigheter, forskare, textilbranschen och frivilligorganisationer samt avfallshanterare.
Betygsätt artikel:
Inga betyg
Kommentarer (0)Antal visningar (921)
Skriv ut

Fler länkar

  • KemikalieinspektionenMyndigheter startar dialog med textilbranschen – tillsammans kan vi minska miljöpåverkan

x
Demo
Se hur vår tjänst Lagpunkten fungerar genom vår snabba och tydliga demo! - klicka här
 
Provabonnemang
Upptäck fördelarna och enkelheten. Testa gratis i 2 veckor – med support under provtiden! - klicka här